Saznajte više

O meni

Zovem se Dunja Vesić,
psihoterapeut po struci.

Psihoterapija je moja strast, a ta ljubav počela je uz filozofiju. Epikur, Niče, Sartr i Šopenhauer su me vodili kroz pitanja smisla, i ovo egzistencijalističko učenje krunisano je Geštalt psihoterapijom. Danas volim da kažem da se bavim nekom vrstom primenjene filozofije.

Psihoterapija za mene nije samo posao, već filozofija življenja. Svakodnevno istraživanje suštinskih tema ljudskog bića uvek u meni budi zainteresovanost i iskrenu radost. Nakon niza godina, i hiljada sati koje sam provela uz svoje učitelje, supervizore i klijente danas slobodno mogu da kažem da živim Geštalt. Proširivanje svesnosti i kapaciteta da živimo sadašnji trenutak; budemo iskreni prema sebi, prihvatimo sve ono što jesmo i konačno zavolimo sebe; traganje za jedinstvenom istinom svakog ljudskog bića i razumevanje i uvažavanje iste, jeste moja misija.

Ljubav prema sebi počinje GRANICAMA.
Postavi granicu iz ljubavi prema sebi ne iz odbrane i ljutnje prema drugom.

O meni sasvim lično i najkraće moguće – prvi deo mog života bio je u polju muzike, svirala sam klavir 12 godina, završila srednju muzičku školu, tako da je muzika i danas važan deo mog bića. Omiljeni deo godine mi je jesen/zima. Obožavam novogodišnje praznike (i tradicionalnu posetu Beču u to vreme). Volim da pijem kafu pored mora (posebno u zimskom periodu); obožavam slatkiše, pastu, oblačno vreme i letnju kišu. Vežbam (periodično) i redovno idem u brze šetnje. Moja velika ljubav su psi, a najsrećnija sam kada provodim obične svakodnevne trenutke sa svojim prijateljima. Verujem da je osnovni cilj svakog čoveka da pronađe svoju istinu, i bude slobodan.

Obrazovanje

Diplomirala sam na Fakultetu političkih nauka u Beogradu (smer socijalni rad i socijalna politika), tako da sam po bazičnom obrazovanju dipl. socijalni radnik.

Master program iz Geštalt psihoterapije završila sam na Malti (Evropski akreditovani psihoterapijski trening institut – Geštalt psihoterapijski trening institut Malta (EAPTI-GPTIM) u saradnji sa Evropskim akreditovanim obrazovnim trening institutom za psihoterapiju – Studio za edukaciju Beograd (EAPTI-SEB)), i time stekla zvanje Master Geštalt psihoterapeut.

Trenutno sam na specijalističkom programu“ Geštalt terapija i fenomenološki pristup u radu sa psihopatologijom i kliničkom praksom” na Institutu za Geštalt psihoterapiju u Torinu (Instituto Internazionale di Psicopatologia e Psicoterapia della Gestalt – Torino, Italy) – s obzirom da je oblast mog delovanja pretežno rad u kliničkoj praksi.

Svaka patnja ima svoj smisao.
Kada je razumemo, dolazi i rešenje.

Daj sebi vremena.

Četvorogodišnju edukaciju iz Geštalt psihoterapije (Evropski Akreditovan Trening Institut za obrazovanje u oblasti psihoterapije – Studio za edukaciju Beograd) završavala sam uporedo sa fakultetom kod dr Lidije Pecotić i time stekla diplomu sertifikovanog Geštalt psihoterapeuta.

Završila sam Specijalistički program “Geštalt u radu sa organizacijama”
u okviru Evropski Akreditovanog Trening Instituta Geštalt Studio za edukaciju Beograd, u saradnji sa Gestalt Psychotherapy Training Institute GPTIM Malta, i time svoje znanje iz Geštalt terapije proširila i pripremila se za konsultantski rad sa organizacijama i biznis koučing.

Na doktorskim sam studijama iz oblasti Geštalt psihoterapije (Professional Doctorate in Gestalt Psychotherapy programme is an NCFHE accredited MQF Level 8 at the European Accredited Psychotherapy Training Institute – Gestalt Psychotherapy Training Institute Malta (EAPTI-GPTIM).

Sarađivala sam i volontirala u različitim institucijama gde sam stekla dragoceno iskustvo. Neke od najznačajnijih su: Centar za socijalni rad u Šapcu (Savetovanje i psihoterapija sa maloletnim delinkventima); Klinika za psihijatrijske bolesti “dr Laza Lazarević” u Beogradu (Prisustvovanje grupi sa mladim ljudima kojima je dijagnostikovana psihoza, vođena od strane psihijatra, kao i sastancima lečenih alkoholičara); Osnovna škola za odrasle “Braća Stamenković” (savetovanje učenika).

Ono na šta sam posebno ponosna i zahvalna jeste prilika da tokom svog kontinuiranog stručnog usavršavanja učim od priznatih svetskih imena u oblasti Geštalt terapije.

Neki od terapeuta koji su uticali (i utiču i dalje) na moj lični i profesionalni razvoj jesu: Bertram Müller (Germany), učenik Isidora Froma, Elinor Greenberg (NYC), Linda Finley (UK), Lynne Jacobs (LA), Peter Philippson (UK), Gianni Francesetti (Italy), Jean-Marie Robine (France), Margherita Spagnuolo Lobb (Italy), Salonia Giovanni (Italy), Dan Bloom (NYC), Michael Vincent Miller (NYC) čiji je jedan od učitelja bio i sam Fric Perls, začetnik Geštalt psihoterapije… i mnogi drugi.

psihoterapija.dunja.vesic

Aktuelni

Newsletter

Prijavite se na Newsletter listu, budite deo moje zajednice i svakog meseca Vas očekuje tekst kao podsetnik da zastanete i vratite se sebi. Uz različite teme, refleksije, podsetnike i pitanja želim da Vam budem podrška za kontinuirani rad na sebi. Uz to, bićete prvi obavešteni o svim aktuelnostima, promocijama i novim online programima.