Styleguide

Dobrodošli

Zovem se Dunja Vesić, psihoterapeut po struci. Psihoterapija je moja strast, a ta ljubav počela je uz filozofiju. asdas
Epikur, Niče, Sartr i Šopenhauer su me vodili kroz pitanja smisla, i ovo egzistencijalističko učenje krunisano je Geštalt psihoterapijom

Svaki rast boli.
Duša uvek zna put.
Potrebno je da naučimo da je pratimo.

Zovem se Dunja Vesić,
psihoterapeut po struci.

Psihoterapija je moja strast, a ta ljubav počela je uz filozofiju. Epikur, Niče, Sartr i Šopenhauer su me vodili kroz pitanja smisla, i ovo egzistencijalističko učenje krunisano je Geštalt psihoterapijom. Danas volim da kažem da se bavim nekom vrstom primenjene filozofije.

Psihoterapija za mene nije samo posao, već filozofija življenja. Svakodnevno istraživanje suštinskih tema ljudskog bića uvek u meni budi zainteresovanost i iskrenu radost. Nakon niza godina, i hiljada sati koje sam provela uz svoje učitelje, supervizore i klijente danas slobodno mogu da kažem da živim Geštalt. Proširivanje svesnosti i kapaciteta da živimo sadašnji trenutak; budemo iskreni prema sebi, prihvatimo sve ono što jesmo i konačno zavolimo sebe; traganje za jedinstvenom istinom svakog ljudskog bića i razumevanje i uvažavanje iste, jeste moja misija.

Ljubav prema sebi počinje GRANICAMA.
Postavi granicu iz ljubavi prema sebi ne iz odbrane i ljutnje prema drugom.

Diplomirani socijalni radnik
i Master Gestalt psihoterapije

Moja praksa bazirana je na principima Geštalt terapije (koncept figure i pozadine, fenomenološki pristup, fokus na sada i ovde, rad kroz ja-ti odnos…), kao i na mom ličnom uverenju o fleksibilnosti i otpornosti ljudskog bića. Geštalt terapija nije proces učenja o emocijama, već proces u kome otkriće i promena nastaju kao rezultat novih emotivnih iskustava, u sigurnosti terapijske seanse.

Moj terapeutski stil naglašava topao pristup sa empatijom i brigom za klijenta, uz duboko razumevanje bez osuđivanja i predrasuda. Trudim se da obezbedim siguran prostor, gde nema mesta tabu temama, i gde su klijenti slobodni da govore o svim dilemama, strahovima…. o svemu što im padne na pamet. Uz pomoć tehnika psihoterapije, klijentu će biti omogućeno da izrazi ono što duboko u njemu uzrokuje bol, da proširi svoju svesnost o preprekama, i kreira puteve prema dubokim i trajnim promenama.

Aktuelni

Newsletter

Prijavite se na Newsletter listu, budite deo moje zajednice i svakog meseca Vas očekuje tekst kao podsetnik da zastanete i vratite se sebi. Uz različite teme, refleksije, podsetnike i pitanja želim da Vam budem podrška za kontinuirani rad na sebi. Uz to, bićete prvi obavešteni o svim aktuelnostima, promocijama i novim online programima.