Oslobodi se krivice

Borba sa osećanjem krivice je možda najgora lična borba koja oduzima značajnu energiju i zaustavlja nas. Zato sam imala potrebu da napravim edukativni sadržaj koji će pomoći i onima koji ne idu na psihoterapiju – da razumeju šta im se događa i prevaziđu ovaj unutrašnji rascep i patnju koja odatle dolazi. Program predstavlja kompresovano iskustvo iz moje psihoterapijske prakse (kroz video lekcije, teoriju i pitanja) nalik na levak, koji vas vodi kroz vaše lično iskustvo.

I ne, ja vas ovde ne učim da odbacite osećanje krivice – jer je ona sastavni deo našeg življenja. Učim vas da razumete različite poruke ovog osećanja, i prepoznate kada je do vas, a kada do “njih”.

Učim vas da preuzmete odgovornost, za sve što jeste, što mislite, ili birate – ali ne nužno krivicu.

Učim vas da prihvatite neophodne elemente sazrevanja i odrastanja – a to je egistencijalna krivica, kada napuštate dotadašnja verovanja, očekivanja vaših bliskih ljudi, i pravite nove izbore, koji mogu razočarati okolinu. Osećanje krivice nekada znači da ste počeli da radite nešto samo za sebe. Ona nam pomaže da upoznamo sebe, svoje granice i svoje (nekad) sputane potrebe.

Učim vas kako da isprocesuirate “kajanje” i naučite da oprostite sebi. Jer greške pravimo svi, samo je razlika na koji način se postavimo kada ih osvestimo. Osećanje krivice znači da imamo novu svesnost koja nam pomaže da donosimo bolje odluke danas i budemo bolji ljudi. Ona nema za cilj da nas drži u prošlosti i večno kažnjava. Naučite više o sebi i dajte sebi slobodu.

Detaljnije o programu  OVDE.

DISCLAIMER
Ni jedan od ovih programa nije zamena za psihoterapiju. U pitanju je edukativna podrška čiji koreni dolaze iz psihoterapijske teorije i prakse. Kreirala sam ih po meri svojih klijenata, pažljivo
osluškujući najčešće probleme koje donose, i prateći faze isceljenja kroz koje prolaze. Na osnovu toga sam za svaku temu napravila “mapu” koja daje širu sliku, kontekst (i smisao) simptomu sa kojim se borite. U zavisnosti od toga koliko ste prethodno radili na sebi i koliko vam je određena tema poznata, ovaj edukativni sadržaj može pokrenuti različite emocije, važne teme i dodatna pitanja koje mogu otvoriti potrebu za daljim psihoterapijskim radom.

INFO o dostupnosti programa
Sve pdf materijale (ebookove, dnevnike) možete sačuvati zauvek, dok su video materijali (svih programa) dostupni određeni vremenski period na platformi. Taj period se razlikuje od programa do programa, pa vas molim da ovu informaciju proverite u delu “detaljnije o programu”

Komentari

Dodaj Komentar
Dodajte prvi komentar na “Oslobodi se krivice”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja markirana zvezdicom su obavezna *

Aktuelni

Newsletter

Prijavite se na Newsletter listu, budite deo moje zajednice i svakog meseca Vas očekuje tekst kao podsetnik da zastanete i vratite se sebi. Uz različite teme, refleksije, podsetnike i pitanja želim da Vam budem podrška za kontinuirani rad na sebi. Uz to, bićete prvi obavešteni o svim aktuelnostima, promocijama i novim online programima.