Kraj jedne ere i strah od promene

Kraj jedne ere i strah od promene

Zrelost je spremnost da ostanemo u praznini. Da se samoregulišemo kada nema nikog drugog. Da znamo da drugi neće uvek biti tu. Da nema uvek kapacitet da nam da ono što nam treba, ali da to nije smak sveta i ne mora značiti odsustvo ljubavi.

Danas smo odrasli i ne zavisimo od drugog. A nekada smo primorani da to shvatimo kroz praznine u koje smo „ugurani“. To se desi kada se neke veze menjaju ili prekidaju. Kada se jako razočaramo, kada nešto što je ranije bila podrška, više nije,  a mi još uvek nemamo zamenu.

Tada nastaje panika, strah od nepoznatog i pokušaj da se vratimo na staro, poznato ili držimo neke niti po svaku cenu (iako nas više umaraju nego „pune“). To je trenutak rasta. Iako je subjektivni doživljaj tih kriza da propadamo u crnu rupu bez dna, dopustite tu prazninu kada dođe vreme: „praznina“ nikad nije prazna.

Naprotiv, puna je mogućnosti, novih spoznaja, događaja, susreta  sa novog mesta našeg bića, koje se na tom mestu rađa.

Sledeća epizoda Probijanje ličnih granica pod velom „bliskosti, ljubavi i brige“

Aktuelni

Newsletter

Prijavite se na Newsletter listu, budite deo moje zajednice i svakog meseca Vas očekuje tekst kao podsetnik da zastanete i vratite se sebi. Uz različite teme, refleksije, podsetnike i pitanja želim da Vam budem podrška za kontinuirani rad na sebi. Uz to, bićete prvi obavešteni o svim aktuelnostima, promocijama i novim online programima.