Individualna psihoterapija

Anksioznost

Postoji trenuci u životu kada nas doživljaj nemoći, straha i tuge preplavi. To su oni momenti kada poverujemo da nam ništa više ne može pomoći. Javlja se osećaj da smo izgubili naš životni put.

 

Savremeno doba nameće jedan brz tempo života koji nas podržava u tome da jureći za uspehom zaboravimo na sebe. (Ne)svesno znamo, da postoji nešto, što nas uznemirava, ali se trudimo da to ne vidimo. Verujemo da će nas pojavljivanje emocija ugroziti i usporiti u našim svakodnevnim poduhvatima. A onda na sve to poverujemo i da možemo da “isečemo” te neželjene delove. Tu gde je bila bol, ostane praznina, i sa njom nastavljamo dalje.

 

Bežeći od bolne praznine jurimo kroz život, usmereni ka nekim našim zamislima i ciljevima (dobar posao, dobijanje priznanja za naš rad, novac kojim ćemo sebi moći da priuštimo sve što ranije nismo mogli, idealan partner sa kojim će nestati svi naši problemi…). Verujemo da će praznina nestati kada ih dostignemo.

 

Međutim, onda se dešava da čak i kada sve to ostvarimo sačekaju nas trenuci kada ostanemo sami sa sobom. Pripreme za posao, vožnja do posla i nazad, i momenti kada legnemo u kreveti čekajući da nas uhvati san. Onda slušamo muziku ili neki program na televiziji kako ne bismo bili u tišini. Palimo igrice ili serije u sred noći kako bismo se uspavali. Tu smo sami sa sobom. Tada nema bežanja, i ovi momenti mogu biti veoma neprijatni jer mislimo o svim onim stvarima za koje inače (biramo da) nema prostora u našem dnevnom rasporedu.

 

E onda kako mi brže jurimo, taj osećaj praznine je veći, a što je on veći, to brže jurimo. A onda najčešće telo odreaguje i pozove nas na odgovornost prema sebi. To su panični napadi, anksioznost, depresija, psihosomatski problemi….

 

Tada imamo alibi da uzmemo odmor, da se više posvetimo svom zdravlju (psihičkom i fizičkom), jer postajemo svesni da ipak ništa drugo nije toliko važno. Ni jedan uspeh, ni jedno priznanje, ni kuća sa bazenom. Tada dolazimo na terapiju i dobijamo jedan prostor za osvešćivanje svih nesvesnih procesa i šema koje su nam do sada oduzimale energiju. Terapija pruža mogućnost da oslušnete sebe, povežete se sa sobom i ponovo uspostavite sopstvenu ravnotežu. Da prevaziđete anksioznost, depresiju, psihosomatske probleme,…

 

Na terapiji možete reći naglas ono što vas brine, plaši, možete istražiti lični prostor na jednom sigurnom mestu uz podršku i strpljenje koje je nužno za kretanje ka napred.

U atmosferi prihvatanja i otvorenosti, istražićemo bolne emocije, destruktivne obrasce ponašanja koje vas sputavaju, i zajedno ćemo kreirati zdravije odgovore na životne izazove koji će vam omogućiti izbalansiran i ispunjen život.

 

Terapija može biti od koristi ukoliko se borite sa nekim temama kao što su :

 • Anksioznost ili depresija
 • Doživljaj izolacije i teškoće pri povezivanju sa drugima
 • Izražena osetljivost na kritike i odbijanje
 • Problemi poverenja i intimnosti u vezi
 • Problemi u odnosima sa značajnim drugima
 • Generalna preplavljenost
 • Panični napadi
 • Prilagođavanje nakon završetka fakulteta
 • Adolescentske razvojne krize
 • Poremećaji ishrane
 • Napetost usled intenzivnog stresa
 • Traume
 • Promene životnih uloga i prelazni periodi u životu
 • Žalovanje i gubitak

 

Kada osvestimo svoje duboke i nesvesne procese, dozvolimo sebi da potpunije osetimo, možemo otkriti da naši najteži trenuci često zadrže seme za naš rast.

Zakažite termin
  0
  Dodati proizvodi
  Korpa je trenutno praznaNazad na shop